2013. február 23., szombat

A hortobágyon jártam

 A minap volt szerencsém Balmazújvárosban tiszteletem tenni,Ferenczi Attila és Mekli Zoltán fotóművészek jóvoltából. Régóta szerettünk volna egy sas lesben fészkelni,de ezekre már szezon elején sem lehet üres helyet találni,mert hát a sas az sas,a madarak királya. 2 uriember azonban visszamondta a foglalást,igy miénk a pálya,lecccgóó! Reggel 5-re volt megbeszélve a találkozó a rezidenssel,aki terepjárójával vitt ki minket a félméteres sáron át a pusztába. A les egy régi gémeskútra lett építve,nagyon tágas,ötletes,kulturált. 3 oldalán is van ablak,ezekből kettő elé volt etetve,ezeket használtuk. Átlósan van egy sötételő függöny,hogy ne jusson át a fény a lesen és megmaradjunk ,,láthatatlanoknak". Gázkonvektor fűtésnek-elég jól adta,a pisi egy műanyag gallonba,a kaksi egy mobil WC-be mehet. Mert kimenni ugye nem lehet, különben oda a 36ezer Ft-os napijegyünk,mert a madarak huss a picsába! :D  Ezúton köszönjük meg Atinak mégegyszer,hogy a wc-t hősiesen nem vette igénybe nagy dologra!! Benn ülni 10 órát úgy nem lett volna annyira jó! :D
Na de a madarakról: RENGETEG volt! Több száz sirály és varjú gyakorlatilag egész nap. Sasból pedig volt hogy 11db is előttünk volt.
Fajok szempontjából: Sztyeppisirály,Dolmányos és Vetésivarjú,Szarka,Csóka,Őz,Nyárilúd,Rétisas,Egerészölyv és 3 emberszabású,vagyis MI! :)
Negatívumok: Fény az kb, nulla volt! ISO1000 alatt nem kellett fotózni semmit! Kicsit messzire van belőve a les,APS-C-n 4-500mm alatt nem érdemes oda menni.  :( Azért talán születtek értékelhető képek,íme: