2013. június 15., szombat

Nem madár! Rábapatona 2

Ismét Rábapatonán jártunk. 2 Őzgidába botlottunk. Nem voltak szégyenlősek,egyenesen felénk szaladtak. 200mm-en fotozhattuk őket, de az autóból nem volt elég jó a perspektiva ezért kiszálltunk, na ekkor sajna már futásnak eredtek.





2013. június 12., szerda

Az új les WERK

Itt vannak a beigért werk képek Ferenczi Attilával közös lesünkről! A teljesen kész állapotról még nincs sajna, mert még szükség van egy 1000literes IBC tartályra hozzá ami az itató automatikus utántöltése szolgál majd. A les mögötti pisilős nyújtózós rész is körbe lesz még ,,falazva" nádkeritéssel, hogy ki lehessen jönni a lesből anélkül hogy meglássanak a madarak. Az itató csak ideiglenes beszállókat kapott egyelőre,majd ha lesz éles próba teszek ki rendesebb berendezést. Az ablak 70%-ig feltolhatóra lett megcsinálva,igy gyengébb fénynél fekete vásznon mögül kidugott obival lehet fotózni,de részben még funkcionál kilátásra az üveg. Az itató vége plexiből van, ez egy saját fejlesztés,még kisérlet alatt áll. A lényege hogy lehetővé tegye a homogén hátteret mindenféle zavaró dolgok ne legyenek a madár mögött a képen. Belül lesznek még fejlesztések a kényelem érdekében, amit még nem árulok el,de annyit mondhatok marhanagy hely van benn szinte bármit meg lehet csinálni a kabinban! :)
Mostmár madarak jelentkezését várom csak. Nagyon igéretes egyébként a hely rengeteg féle fajt figyeltem meg, énekeseket,ragadozókat egyaránt. Köztük nem akarom elkiabálni, nehogy ne jöjjön majd be, de Parlagi sast is!!!! A feljutás kicsit gázos, terepjáróval sem tudjuk teljesen megközeliteni, ugyhogy nagy tüdő kell felcipelni a fotóstáskát! :) A tartályt még nem tudtuk kitalálni hogy lesz felvive a meredek dzsungelen keresztül! :D Ötletek jöhetnek! :D
Külön köszönet a segitségért Mezősi Kristófnak és Eszes Leventének! Valamint a www.fiesta-sun.hu -nak a támogatásért!
(A képek mobiltelefonnal készültek)

-Hogy is van a pitagórász tétel?
-Hát ide húzol egy vonalat,oszt megméred vonalzóval! :D

-Stimmel! 10cm az 100mm! :D

-Nem lesz jó ez a les! Nem látok egy átkozott madarat sem!
-Na ilyen magasan legyen az ablak!


-Nem értem minek a kapufa?! :D
Nem csak fotó, festőművész is! :D






Attilának köszönhetően voltak embereink cipekedni is








Csak hogy vizbe legyen a viz!


Az ásó és a festő embereim! :D







Készül a feltolható detektiv ablak.













Az első vendég egy karvaly. :) Bár nem jött közel.