2012. június 29., péntek

Ovi

Mostanában egész jól fellendült az élet a les körül. A fiókák kirepültek és valóságos ovi lett az itatóból! :D
Mai nap volt úgy,hogy 4-5 faj is egyszerre tette tiszteletét és azokból is több,azt se tudtam merre forditsam az objektivet! Próbáltam akciót fotózni,mert ebből adódóan volt most rá lehetőség. Olyan fúdenagyonjólelkapott kép nem született,de legalább lesz miért kimenni legközelebb! :)
Az utolsó képen lesem új faja tündököl a fülemüle (Luscinia Luscinia) :)
Na de beszéljenek a képek!

Tünés innen kisfiam!

Ettől lesz ilyen szép piros a fejed!

Igen! A bal 6-os tényleg lyukas! :D


Egyszer nagy énekes leszek!(Jah.Persze.)
Jövök fiúk!



Wellness :Fürdőzés meg masszázs!



2012. június 25., hétfő

Seregély helyett...

Vágod?
Átlóval szemben





Tegnap seregélyre vadásztam eredetileg,de ők sajna egy másik meggyfát választottak az enyém helyett,ahol fotozni lehetetlen volt! Egész délután hangos madárénekek hallatszódtak a les körül,talán 8 fajt is számoltam ha nem csalt a fülem,de az itatóra nem igazán jöttek. Murphy törvénye alapján viszont mikor elkezdtem összepakolni, mert már nem volt elég fény,természetesen megjelentek a meggyvágók! Azt már rég megtanultam hogy a gép az,amit utoljára szabad csak eltenni! A széket azonban már elpakoltam, a madárkák meg nem hagytak hazamenni,igy zsibbadt lábbal guggolva-térdelve fotoztam végig majd 1órát! :) De ismét megérte úgy érzem! A képek magukért beszélnek! Meggyvágót meggyfán,...unbelievable! :)


(Nagyobb nézetért katt a képre)

2012. június 17., vasárnap

Lanius collurio




Körülbelül 2 hónapja már hogy megjelent nálam a tövisszúró gébics pár. Azóta próbálkozom lefotózni őket,de eddig nem sikerült lőtávolba csalogatni. Ma azonban kisebb szerencsém volt,ugyanis berepült az itatóra éppen mikor matattam a táskámban. Sajnos nem éppen oda ült ahová szerettem volna,ezért a háttér borzalmas,de egyelőre megelégszem ezzel is! Szeretném megörökiteni a rá legjobban jellemző környezetben,ugyhogy nem adom fel! A harkály volt a mai melléktermék... :)