2014. január 12., vasárnap

Kezdők szerencséje



 Két szűz kéz tartott ma velem a kopaszdombra. Régóta eszi már őket a fene hogy kijöjjenek velem madarakat fotózni. (Bóka Zsuzsa,Mezősi Kristóf)
 Kemény hegymászással kezdődött a hajnal, ugyanis megint szervizben pihen a Jeep. :( 
Egy tanya mellett halad utunk korom sötétben. A fiatalság Iphone-al, az idősebbje elemlámpával botorkál a 80kilós kutyák fröcsögő nyála elöl. Két lihegés között kitárgyaltuk szakszerűen ki mit fog ma fotózni. :) Zsuzsa Ölyvet, Kristóf Karvalyt, én pedig Fenyőrigót szerettem volna látni az LCD-n.
 Szép napsütéses időt igértek, ami lassan bár, de tényleg bekövetkezett. A viharos szélről azonban elfelejtettek szólni! 8 óra tájékán megérkeztek a Cinegék,Verebek, Zöldikék, de csak nagy nehézségek árán tudtak beszállni elénk az etetőre! Párat exponáltunk,majd jóideig csönd következett. Hát ez nem túl jó! Végre van fényünk,de a szél miatt egy madár sem! De egyszercsak hoppsz! Derült égből villámcsapás! Ölyv érkezik az etető tetejére! Mint a lassitott felvétel, széllel szemben landol! De úgy néz ki kevés a RAM, meg gyenge a proci a testemben, mert nem tudtam elég gyorsan rácélozni! :) Ha puskát használtunk volna, nem fényképezőt, azt kell mondjam szitává változott volna a madár! Szétlőttük! :D  Óvatos mozdulatokkal megközelitette a zsákmányt, majd hirtelen felkapta és vitte! Fú de király! Bejött! 3.5méter közelségből érezhették kollégáim! :)
Kis idő után visszatértek az énekesek, őket is fotózgattuk serényen. 
Későre jár, menni kéne. Ölyv barátunk már biztos nem jön vissza mert jóllakott, igyhát megszavaztuk hogy mehetünk haza. Ebben a percben megjelenik az etetőn! :D Hihetetlen,mekkora szerencséjük van ezeknek a zöldfülűeknek! :D  Megfotóztuk hát ismét, ahogy Zsuzsa mondta, a madár úgy pózolt! Nem akartam elhinni! :) 

De ez a történet is véges, a madár felszállt, mi meg le... sétáltunk.
Fenyőrigóm ma sem lett! :( :D



Hajnali kilátás a lesből

Parus major

Passer montanus

Megjöttek a Zöldikék

Carduelis chloris





Buteo buteo












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése